تارا خبر
  • صفحه نخست
  • خوزستان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگ و هنر
  • بین الملل
۲۹ آذر ۱۴۰۴

مصرف نان‌های سفید عامل خطر مرگ‌های زودرس / تعداد نانوایی‌های ارائه‌دهنده نان کامل در استان از ۳ به ۸۵ واحد افزایش یافته است

شانزدهمین پویش ملی تغذیه سالم با شعار «نانو سلامت» با تأکید بر ضرورت مصرف «نان کامل» در خوزستان از ۱۵ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۴ آغاز شد.
آذر 15, 1404 2 دقیقه خواندن
چاپ خبر

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، پویش ملی «تغذیه سالم» با محوریت «نان سالم، زندگی سالم» از ۱۵ تا ۳۰ آذرماه در استان خوزستان آغاز شد.

دکتر مهرداد شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، در تشریح اهداف این پویش، بر محوریت آموزش و ترویج مصرف نان کامل تأکید کرد و هشدار داد: بر اساس آخرین مطالعات، مصرف کم غلات کامل، یکی از اصلی‌ترین عوامل خطر تغذیه‌ای در مرگ‌های زودرس در ایران است؛ به‌طوری که در سال ۲۰۱۹، حدود ۲۹ هزار مورد مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و سرطان‌ها به این دلیل ثبت شده است.

وی با بیان اینکه نان قوت غالب مردم است اما الگوی مصرف نیازمند اصلاح فوری است، توضیح داد: متأسفانه سرانه مصرف نان سفید و بدون سبوس در کشور بسیار بالاست، در حالی که نان کامل که از آرد با سبوس‌گیری کمتر از ۶ درصد و حاوی جوانه گندم تهیه می‌شود می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و کاهش هزینه‌های درمانی ایفا کند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز در ادامه ویژگی‌های نان سالم را برشمرد و گفت: نان کامل، رنگ تیره‌تر، عطر و طعم بهتر، ارزش غذایی بالاتر و ماندگاری بیشتری دارد. به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم حداقل نان مصرفی روزانه خود را از انواع نان‌های کامل یا نان‌های صنعتی سبوس‌دار انتخاب کنند.

دکتر شریفی همچنین هشدار داد: اضافه کردن دستی سبوس به خمیر نان در برخی نانوایی‌ها، نه تنها سودمند نیست، بلکه به دلیل عدم کنترل بهداشتی و امکان آلودگی، می‌تواند تهدیدکننده سلامت باشد. تنها نان‌های پخته‌شده با آرد کامل از ابتدای فرآیند، قابل اعتماد هستند.

وی در پایان با اشاره به اقدامات خوب انجام‌شده برای افزایش دسترسی شهروندان به نان کامل در استان خوزستان، اظهار داشت: در راستای اجرای برنامه‌های بین‌بخشی و فرهنگ‌سازی مصرف نان سالم، تعداد نانوایی‌های مجاز پخت نان کامل در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، از تنها ۳ واحد در ابتدای سال جاری، به ۸۵ واحد افزایش یافته است. این امر دسترسی مردم به نان واقعاً سالم را تسهیل خواهد کرد.

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

  • یارانه این خانواده‌ها کاملاً قطع می‌شود +جدول
  • هرسال فقیرتر شدیم/ فاصله مزد و سبد معیشت به بیش از ۲۰ میلیون تومان رسید!
  • فولاد اکسین در مسیر بومی سازی و توسعه تجهیزات / کسب رتبه پیشرفته تحقیق و توسعه در ارزیابی وزارت صمت
  • روایتی از پشت فرمان کامیون ها تا قلب مرز بین المللی شلمچه
  • پلمپ کارگاه زیرزمینی تولید ترشی غیربهداشتی و فاقد مجوز قانونی
  • دادستان مرکز خوزستان خواستار اقدام فوری و تخصصی برای خاموشی فلر نفتی شرق اهواز شد
  • جهش قیمت کاغذ و معضلات چاپخانه‌داران
  • مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی: پرتوان‌تر از گذشته در مسیر شکوفایی نیشکر گام برمی‌داریم
  • آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر برگزار شد/ دکتر مقداد محمودی مدیرعامل جدید توسعه نیشکر شد
  • نمایشگاه” اسوه” بهترین رویداد برای معرفی الگوهای برتر محلات اسلامی
  • کاهش عوارض گمرکی واردات کالا در منطقه آزاد اروند
  • لزوم افزایش مزد براساس نرخ تورم
  • گردش مالی نجومی یک جوان ۲۴ ساله/ بانک مرکزی پرده برداشت
  • تقدیر استاندار خوزستان از بانوان تأثیرگذار استان در همایش روز زن
  • حل دائمی معضل پسماند‌های بیمارستانی اهواز
  • صفحه نخست
  • خوزستان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگ و هنر
  • بین الملل