اوجگیری اقدامات بهداشتی در خوزستان؛ از سلامت روان ۱۸۰ هزار جوان تا کشف ۱۵۶ تُن مواد غذایی فاسد و توسعه پویش تست HIV
در ماههای اخیر، مجموعه اقدامات گسترده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، تصویری روشن از تحولات بیسابقه در حوزه سلامت استان خوزستان ارائه میدهد؛ تحولاتی که از غربالگری سلامت روان جوانان تا مبارزه با انگ تست HIV و تشدید نظارتهای بهداشتی بر مواد غذایی را در بر میگیرد. غربالگری سلامت روان ۱۸۰ هزار جوان؛ […]
در ماههای اخیر، مجموعه اقدامات گسترده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، تصویری روشن از تحولات بیسابقه در حوزه سلامت استان خوزستان ارائه میدهد؛ تحولاتی که از غربالگری سلامت روان جوانان تا مبارزه با انگ تست HIV و تشدید نظارتهای بهداشتی بر مواد غذایی را در بر میگیرد.
غربالگری سلامت روان ۱۸۰ هزار جوان؛ مراقبت از آینده نسل استان
دکتر مهرداد شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز و رئیس مرکز بهداشت خوزستان در گفت و گو با اُنا خوزستان، با اعلام غربالگری بیش از ۱۸۰ هزار و ۴۰۷ جوان ۱۸ تا ۳۰ سال گفت: در سال تحصیلی ۱۴۰۳–۱۴۰۴ جوانان دارای اختلال شناسایی و جهت مراقبتهای تخصصی ارجاع شدند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین ۱۷۱ هزار و ۹۶۴ نفر از نظر رشد و وزن پایش شدند و جوانان دارای اضافهوزن تحت مراقبت کارشناسان تغذیه قرار گرفتند و بیش از ۱۰۵ هزار جوان نیز برای پیشگیری از کمبودها، مکمل ویتامین D رایگان دریافت کردند.
دکتر شریفی ادامه داد: تنها در هفته جوان، ۱۸ هزار نفر آموزشهای مرتبط با ازدواج سالم، فرزندآوری بهموقع، پیشگیری از حوادث و طب ایرانی را دریافت کردند و ۷۳۵ کلاس و کارگاه آموزشی و دهها ایستگاه تندرستی در سطح استان برگزار شد.
پویش «من هم تست HIV میدهم»؛ مبارزه جدی با انگ اجتماعی
بهگفته رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان، انگ و استیگما در مورد تست HIV همچنان یکی از موانع جدی سلامت عمومی است.
وی با اشاره به اجرای پویش یکماهه «من هم تست HIV میدهم» افزود: ترس از قضاوت و برچسب خوردن باعث میشود بسیاری از افراد برای تست مراجعه نکنند؛ در حالی که تشخیص زودهنگام به کاهش انتقال، کاهش اضطراب و ارتقای سلامت روان جامعه کمک میکند.

دکتر شریفی تأکید کرد ارائه تست محرمانه و رایگان، آموزش علمی درباره راههای انتقال، برخورد بدون قضاوت کارکنان سلامت و استفاده از افراد تأثیرگذار چهار محور اصلی کاهش انگ و افزایش مشارکت در تست هستند.
کشف ۱۵۶ تُن مواد غذایی فاسد در نیمه نخست سال
در حوزه بهداشت محیط نیز بازرسان مرکز بهداشت استان خوزستان عملکردی چشمگیر داشتهاند.
طبق اعلام رئیس مرکز بهداشت خوزستان، در شش ماهه نخست سال بیش از ۱۵۶ تن مواد غذایی فاسد و تاریخمصرفگذشته کشف و معدوم شد.
دکتر شریفی تصریح کرد: این مواد از مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی جمعآوری شده و با متخلفان برخورد قانونی صورت گرفته است.
وی از مردم خواست هرگونه تخلف بهداشتی را از طریق شماره ۱۹۰ گزارش کنند.
اقدامات گسترده در سه حوزه مهم سلامت روان، بهداشت محیط و پیشگیری از HIV نشان میدهد مرکز بهداشت استان خوزستان با رویکردی علمی و پیشنگرانه، سلامت جامعه را در اولویت قرار داده و با برنامههای عملی و قابل اندازهگیری در مسیر ارتقای شاخصهای سلامت حرکت میکند./ اُنا خوزستان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید