تارا خبر
  • صفحه نخست
  • خوزستان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگ و هنر
  • بین الملل
۱۴ آبان ۱۴۰۴
هشدار متخصص بیماری‌های عفونی:

تب مالت در کمین مصرف‌کنندگان لبنیات محلی غیر پاستوریزه

  دکتر مهران ورناصری، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، گفت: بیماری بروسلوز (تب مالت) یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و مصرف لبنیات آلوده به ویژه پنیر، شیر و بستنی از مهم‌ترین راه‌های انتقال تب مالت به شمار می‌رود. وی با بیان اینکه این بیماری […]

خرداد 19, 1404 2 دقیقه خواندن
چاپ خبر

 

دکتر مهران ورناصری، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، گفت: بیماری بروسلوز (تب مالت) یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و مصرف لبنیات آلوده به ویژه پنیر، شیر و بستنی از مهم‌ترین راه‌های انتقال تب مالت به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه این بیماری در ایران، اندمیک بوده و به صورت منطقه‌ای در نقاط مختلف کشور مشاهده می‌شود، اظهار داشت: مصرف نکردن لبنیات غیرپاستوریزه و رعایت بهداشت و اصول پیشگیری در کاهش ابتلا به این بیماری بسیار موثر است.

دکتر ورناصری توضیح داد: در برخی فرهنگ‌های محیطی، استفاده از لبنیات محلی بسیار رایج است و گاهی به طور مستقیم از دام‌ها تهیه می‌شوند که این امر، میزان ابتلا به بروسلوز را افزایش می‌دهد.

وی همچنین بر آلودگی شغلی در افرادی مانند چوپانان، دامداران و دامپزشکان تاکید کرد و لزوم رعایت حفاظت فردی را برای این قشر ضروری دانست.

این متخصص بیماری‌های عفونی در تشریح علائم و چالش‌های تشخیصی بروسلوز اظهار داشت: بروسلوز به صورت تب همراه با دردهای مفصلی و عضلانی نمایان می‌گردد. تعریق شبانه یکی از علائم مهم این بیماری است و دردهای مفصلی در اندام‌های مختلف از جمله لگن و کمر شایع هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه بیماری بروسلوز، علائم مشابه بسیاری از بیماری‌ها را دارد، بر اهمیت بررسی در تشخیص افتراقی، به خصوص در افراد مسن با تب مزمن و همچنین در کودکان تاکید کرد.

دکتر ورناصری درباره درمان و مهمترین راهکارهای پیشگیری بروسلوز توضیح داد: پروتکل‌های درمانی بر اساس الگوی درگیری بیماری متفاوت است و نیازمند معاینات دقیق، بررسی‌های آزمایشگاهی و تصویربرداری برای تشخیص درگیری سایر ارگان‌ها است.

وی افزود: خوشبختانه درمان تب مالت در کشور ما میسر است و روش‌های درمانی مناسبی برای آن در نظر گرفته شده است. مهم‌ترین راه مقابله با این بیماری، در دو محور اصلی شامل واکسیناسیون منظم، صحیح و علمی دام‌ها و همچنین پرهیز از مصرف لبنیات محلی غیرپاستوریزه می‌باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با ابراز نگرانی از عدم انجام منظم واکسیناسیون دام‌ها، این مسئله را عامل افزایش ابتلای افراد به تب مالت دانست و پرهیز از مصرف لبنیات محلی غیرپاستوریزه را گامی مهم و حائز اهمیت در پیشگیری از انتقال بروسلوز برشمرد.

منبع :  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز / وبدا

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

  • مدارس خوزستان یک‌سوم روزهای سال تحصیلی تعطیل بوده‌اند
  • رقص اصیل کردی بانه به ثبت ملی رسید
  • افقه: خوش‌بینانه‌ترین برآوردها از فقر ۳۰ تا ۳۶ درصد جمعیت خبر می‌دهند / بحران فقر گسترش می‌یابد افقه: خوش‌بینانه‌ترین برآوردها از فقر ۳۰ تا ۳۶ درصد جمعیت خبر می‌دهند / بحران فقر گسترش می‌یابد
  • برای برخورد با کشف حجاب، بگیر و ببند به جایی نمی رسد
  • سفره کارگران از اول امسال تا امروز یک چهارم آب رفته است
  • قبولی بی‌سابقه ۸۱ نفر از جوانان منگشت در رشته‌های علوم پزشکی؛ نقطه عطفی برای آینده سلامت مردم منطقه
  • بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان به دستگاه پیشرفته لاپاراسکوپی مجهز شد
  • انفجار در نزدیکی شهرداری رباط‌کریم؛فرماندار: حادثه بدون خسارت بود
  • خوزستان در جمع پنج استان برتر کشور در طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها
  • بازدید کارشناسان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب از مرکز پایش و آزمایشگاه مرکزی آب اهواز
  • تنها صداست که می‌ماند
  • گشت‌های گردشگری حیات‌وحش و پرنده‌نگری در خوزستان استانداردسازی می‌شود
  • عضو کمیسیون آموزش مجلس مطرح کرد افت کیفیت آموزش در مدارس خوزستان در پی تداوم آلودگی هوا
  • اولین پایه بتنی پل شهدای خدمت در رودخانه کارون قد برافراشت
  • پوستر پنجمین جشنواره ملی شکرستان رونمایی شد
  • صفحه نخست
  • خوزستان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگ و هنر
  • بین الملل