تارا خبر
  • صفحه نخست
  • خوزستان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگ و هنر
  • بین الملل
۲۷ خرداد ۱۴۰۴
معاون بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز:

رستوران‌های دوست‌دار سلامت در خوزستان راه‌اندازی می‌شوند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تغییر سبک زندگی و افزایش بروز بیماری‌های واگیردار، از راه‌اندازی رستوران‌های دوست‌دار سلامت به منظور کاهش بار این بیماری‌ها در استان خوزستان خبر داد. مهرداد شریفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد بار بیماری‌ها و ۹۰ درصد مرگ و […]

خرداد 11, 1404 2 دقیقه خواندن
چاپ خبر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تغییر سبک زندگی و افزایش بروز بیماری‌های واگیردار، از راه‌اندازی رستوران‌های دوست‌دار سلامت به منظور کاهش بار این بیماری‌ها در استان خوزستان خبر داد.

مهرداد شریفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد بار بیماری‌ها و ۹۰ درصد مرگ و میرها به دلیل ابتلا به بیماری‌های واگیردار رخ می‌دهد و این مساله به دلیل تغییر سبک زندگی اتفاق افتاده است.

وی افزود: تا حدود زیادی، ورزش و تحرک در زندگی ما وجود ندارد و مصرف غذاهای فست فود و سرخ‌کردنی موجب شده است بیش از ۶۰ درصد افراد جامعه چاق باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: چاقی می‌تواند منجر به بروز دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی – عروقی، سرطان‌ها و … شود. با توجه به تمایل مردم به ویژه جوانان به مصرف غذا بیرون از منزل به منظور اصلاح الگوی تغذیه جامعه و پیشگیری از بیماری‌ها واگیردار، راه‌اندازی رستوران‌های دوست دار سلامت در خوزستان در دستور کار قرار گرفته است.

وی بیان کرد: در این زمینه جلسه‌ای با سازمان صمت، اتاق اصناف اهواز و نمایندگان اصناف برگزار شد و مصوبات خوبی داشتیم. انتظار می‌رود رستوران‌های دوست‌دار سلامت از بعد فضای فیزیکی، ابزار کار و بهداشت فردی کارکنان برای دیگر رستوران‌ها الگو باشند.

شریفی گفت: همچنین رستوران‌ها و فروشگاه‌های فست فود دوست‌دار سلامت باید منوی غذای نیم‌پرس، استقرار کارشناس تغذیه به منظور نظارت بر غذا، وجود اقلام غذایی شامل چهار گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت و پروتئین و میوه و سبزیجات در منوی غذایی را در دستور کار قرار دهند. نوشابه‌های گازدار نیز باید در این رستوران‌ها جمع‌آوری و دوغ و آب و آبمیوه‌های طبیعی جایگزین شود. نمکدان‌ها و سس‌های غیربهداشتی هم باید جمع‌آوری شوند و به جای سس‌ها از ترشیجات، آبغوره و سبزی‌های معطر استفاده شود.

وی اضافه کرد: صرف ماهی به صورت بخارپز و کباب‌پز، سبزیجات، دورچین سبزیجیات پخته، نان غنی تهیه‌شده از آرد گندم کامل و نان‌های سبوس‌دار و روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی نیز می‌تواند تاثیر زیای در کاهش بیماری‌های واگیردار داشته باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در یک رستوران سلامت باید ترازو برای سنجش وزن مشتریان و پوستر نمای توده‌بندی نصب شود تا مردم بر این اساس، غذای خود را انتخاب کنند.

وی با تاکید بر لزوم ارتقای سواد سلامت شهروندان گفت: با انجام این اقدامات، نقاط قوت تقویت و ضعف‌ها رفع می‌شوند و امیدواریم بتوانیم از چنین رستوران‌هایی در تمام اداره‌ها، سازمان‌ها و …. به درستی استفاده شود.

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

  • آخرین جزئیات از حمله اسرائیل به صدا و سیما
  • هشدار دادستان خوزستان به عناصر معاند: امنیت مردم خط قرمز ماست
  • محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران توسط تمامی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس
  • جنگ به وضوح گزینه مورد علاقه نتانیاهو است
  • پزشکیان: رژیم صهیونیستی در هر سطحی به ایران حمله کند، در همان سطح پاسخ خواهد گرفت
  • پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت بزرگ ایران درپی جنایت سحرگاه امروز رژیم صهیونیستی
  • پیام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت شهادت مظلومانه سردار حسین سلامی
  • توقف پروازها در فرودگاه امام خمینی (ره) و مهرآباد
  • وزیر خارجه آمریکا: در حمله به ایران دست نداریم
  • صدای انفجار در تهران/آماده‌باش در سرزمین‌های اشغالی
  • شنیده شدن صدای انفجار در آسمان تهران
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه آتش‌‎بس فوری در غزه را تصویب کرد
  • استاندار خوزستان: هیچ اعتباری نباید برگشت بخورد / تشکیل هفتگی کمیته جذب اعتبارات
  • آتش سوزی در واحد جذب کارخانه LPG پتروشیمی خارک یک فوتی بر جا گذاشت
  • آغاز رزمایش‌های اقتدار نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۴
  • صفحه نخست
  • خوزستان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگ و هنر
  • بین الملل